Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Λεμεσό το 1950 και φοίτησα στη Α΄ Αστική Σχολή Λεμεσού και στο Λανίτειο Γυμνάσιο (Κλασσική κατεύθυνση). Το 1967 κατατάγηκα στην Εθνική φρουρά όπου υπηρέτησα για 14 μήνες.

Μετά σπούδασα στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Αριστοτέλειου Παν/ίου Θεσσαλονίκης στο Φυσιογνωστικό Τμήμα από το οποίο αποφοίτησα το 1972.

Το 1973 διορίστηκα στο νομό Μεσσηνίας ως εκπαιδευτικός των Φυσικών μαθημάτων από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας.

Το 1975 νυμφεύτηκα τη Στέλλα Λακερίδου από τη Λεμεσό και είχαμε ως τόπο διαμονής την Καλαμάτα.

Το 1976 υπήρξα διορθωτής στα εξεταστικά δοκίμια της Φυσικής κατά τη διάρκεια των πρώτων πανελληνίων εξετάσεων για εισαγωγή από το Γυμνάσιο στο Λύκειο.

Το 1978 γεννήθηκε η κόρη μου Γαλάτεια και το 1979 διορίστηκα στην Κύπρο.

Υπηρέτησα διαδοχικά στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου, στο Απεήτειο Γυμνάσιο Αγρού, στο Γυμνάσιο Πολεμιδιών, στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας, στο Γυμνάσιο Καθολικής, στην Α΄ Τεχνική Σχολή Λ/σού, στο Λανίτειο Γυμνάσιο και στο Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου.

Το 1988 πήρα μέρος σε παγκύπριο διαγωνισμό για την εξοικονόμηση νερού που προκήρυξε η Ελληνική Τράπεζα και κέρδισα Α΄ βραβείο.

Το 2002 δίδαξα για πρώτη φορά το μάθημα της Βιολογίας με τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και ήταν και η πρώτη φορά που γινόταν η διδασκαλία του μαθήματος της Βιολογίας, με αυτόν τον τρόπο. Η δειγματική διδασκαλία έγινε μετά από παρότρυνση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Το 2002 πήρα προαγωγή και ως Β. Διευθυντής πήγα στο Γυμνάσιο Καλογερόπουλου.

Το 2005 έλαβα μέρος σε παγκύπριο διαγωνισμό για τις Φυσικές Επιστήμες που είχε προκηρύξει το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Συμμετείχα με μία μηχανή ύψους 50cm η οποία έφερε παραβολικό κάτοπτρο και είχε την ιδιότητα να παρακολουθεί τον ήλιο ώστε σε μεγάλη κλίμακα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση νερού με απώτερο σκοπό την κεντρική θέρμανση. Κέρδισα χρηματική επιταγή και έπαινο.

Το 2007 έγινα Β. Διευθυντής Α΄ και παρέμεινα στο Γ. Καλογερόπουλου μέχρι το Σεπτέμβριο του 2009, οπότε κι αφυπηρέτησα πρόωρα με δική μου αίτηση.

Το 2008 παρακολούθησα μαθήματα φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Εταιρία Κύπρου και έκτοτε ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογράφηση της χλωρίδας της Κύπρου.

Το 2014 αποδέχτηκα πρόταση του ΚΥΚΠΕΕ (Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης της Ιεράς Μητρόπολης Λ/σού) και έκτοτε εργάζομαι εθελοντικά στο κέντρο ως μέλος της διευθυντικής ομάδας. Στον ίδιο χρόνο εκδώσαμε το πρώτο ημερολόγιο του κέντρου με φωτογραφίες από φυτά της Κυπριακής γης. Ακολούθησε το ημερολόγιο του 2015 με φωτογραφίες ορχιδέων και το 2016 με φωτογραφίες σπάνιων κυπριακών φυτών( Φυτά που περιλαμβάνονται στο Κόκκινο Βιβλίο για τα φυτά της Κύπρου).

Τον Αύγουστο του 2015 αποχώρησα από το ΚΥΚΠΕΕ( διαφώνησα για κάποιες πρακτικές)  και δημιούργησα δική μου ιστοσελίδα:

http// www.savvastryfonosplants.com

Έκτοτε συνεχίζω ερασιτεχνικά τη φωτογράφηση της χλωρίδας της Κύπρου καθώς επίσης και όλων των ξένων φυτών που εισήχθηκαν στην Κύπρο για διάφορους σκοπούς.

Στις 5 Ιανουαρίου 2016 γεννήθηκε ο πρώτος μου εγγονός. Την 1 Οκτωβρίου του ιδίου χρόνου βαφτίστηκε με το όνομα Σάββας.

Στις 30 Ιανουαρίου 2019 γεννήθηκε ο δεύτερός μου εγγονός.  Στις 5 Οκτωβρίου του ιδίου χρόνου βαφτίστηκε με το όνομα Στυλιανός.